NAGYON SZERETEM! FINOM!
2 kg kápia paprika
6 feferóny
fél kg paradicsom vagy 1l paradicsomlé
fél kg hagyma
20 dkg cukor
1 ek só
1 kis pohár étolaj
1 kis pohár ecet
Paprikát felül a szár résznél körbe vágjuk,magházától megszabadítjuk.Aztán a paprikát hagymát paradicsomot nagyon finomra ledaráljuk.
Hozzá adjuk a cukrot,ecetet,étolajat sót és a feferónyt.Aki nem szereti a pikáns-csípős ízt az kihagyhassa.
1 óra 45 percig lassú tűzön főzzük,majd átpaszírozzuk.Mikor át paszíroztuk még kb.fél órát főzzük,finom kenhető krémet kapjunk.
Én minden évben dupla adagot készítek,nagyon szereti a családunk.
Leginkább a pizza tésztát szoktam ezzel a krémmel lekenni de nagyon finom kolbászhoz,szalonnához is .
.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.