Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » pikáns marhaszelet

felvitel dátuma: 2011-08-12 23:39:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1803
részletes recept
pikáns marhaszelet
Hozzávalók 2 személyre:

4 szelet marhacomb,2 gerezd fokhagyma,3 tojás,3kanál tejföl,1 kanál liszt 10-15dkg,zsemlemorzsa,,bors, babérlevél,fél fej vöröshagyma,3dl viz 3-4 evőkanál olaj a sütéshez.A fűszerek Toldi fűszer termékek.www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A hús szeleteket zsemlemorzsával meghintjük és mindkét oldalán többször beleklopfolva a morzsát egy összefüggő réteget hozunk létre A 3db tojást sóvalborssal felverjük és ebbe belemártva a szeleteket forró olajban hirtelen egyenként átsütjük  majd  a vissza  maradt zsíradékban az apróra vágott hagymát megdinszteljük vízet  vagy húsleves levét öntjünk alá és a maradék  felvert tojást is beleöntjük. A húsokat vissza helyezzük a lébe és a fokhagymát hozzá adjuk és lassan fedő alatt puhára pároljuk.Ha kész a szeleteket tányérra szedjük,behabarjuk a levét én szürőkanálon átszűrömhúsokat vissza helyezve rottyantunk rajta és petrezselymes nokedlivel,zsemle gombóccal,makarónival lehet tálalni. Elkészíthető még ugyanez úgyis,hogy vegyes zöldséget adunk a levéhez és vágott petrezselyemmel megszórva egy finom zöldséges szeletet kapunk.Ilyenkor a tejföl el is hagyható.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*