4 szelet marhacomb,2 gerezd fokhagyma,3 tojás,3kanál tejföl,1 kanál liszt 10-15dkg,zsemlemorzsa,só,bors, babérlevél,fél fej vöröshagyma,3dl viz 3-4 evőkanál olaj a sütéshez.A fűszerek Toldi fűszer termékek.www.toldifuszer.hu
A hús szeleteket zsemlemorzsával meghintjük és mindkét oldalán többször beleklopfolva a morzsát egy összefüggő réteget hozunk létre A 3db tojást sóval, borssal felverjük és ebbe belemártva a szeleteket forró olajban hirtelen egyenként átsütjük majd a vissza maradt zsíradékban az apróra vágott hagymát megdinszteljük vízet vagy húsleves levét öntjünk alá és a maradék felvert tojást is beleöntjük. A húsokat vissza helyezzük a lébe és a fokhagymát hozzá adjuk és lassan fedő alatt puhára pároljuk.Ha kész a szeleteket tányérra szedjük,behabarjuk a levét én szürőkanálon átszűröm a húsokat vissza helyezve rottyantunk rajta és petrezselymes nokedlivel,zsemle gombóccal,makarónival lehet tálalni. Elkészíthető még ugyanez úgyis,hogy vegyes zöldséget adunk a levéhez és vágott petrezselyemmel megszórva egy finom zöldséges szeletet kapunk.Ilyenkor a tejföl el is hagyható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.