Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pikáns hús gombával

felvitel dátuma: 2012-04-01 07:51:04       mai nézettség: 2       nézettség: 831
részletes recept
Pikáns hús gombával
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg lapocka vagy comb

1 db hagyma

1/2 kg friss gomba vagy 1 doboz konzerv gomba

4 gerezd fokhagyma

2 db savanyú uborka

1 teáskanál fűszerkeverék - én grillfűszert hsználtam

4 EK kecsup

, bors, worcheszter mártás

cseresznyepaprika

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A húst  csikokra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel,  picit megcsepegtetjük olajjal és worcheszter mártással, majd 1-2 óráig pinetetjük.

Pici olajon megdinszteljük a húst, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, apróra vágott hagymát és tovább pároljuk. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott uborkát és cseresznyepaprikát, kecsupot. Sóval, borssal izesitjük. Összefúzzuk és készen van.

Adhatunk mellé friss kenyeret, sült krumplit - én most knédlivel tálaltam.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*