Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pikáns egytálétel

felvitel dátuma: 2011-04-01 13:08:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1820
részletes recept
Pikáns egytálétel
Hozzávalók 5 személyre:

 

- 60 dkg burgonya

- 1 szál kolbász

- 3 ek Ajvár

- 1 l tej (mi háziból készítettük,de a tartós is jó)

- 3 szál újhagyma

- 25-30 dkg gomba

- só, 4 gerezd fokhagyma

- 20 dkg reszelt füstölt sajt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

 

Egy lábasba tesszük a megtisztított, és felkockázott burgonyát, majd a megtisztított fokhagymát rányomjuk, felöntjük a tejjel és egy kevés sót teszünk hozzá. Egy deci vizet is adunk hozzá. Fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük, majd fedő nélkül erősen forraljuk egy percig. Ezalatt egy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott újhagymát, - kolbászt és a megtisztított, kockára vágott gombát. Épphogy összepirítjuk. Amikor kész a krumpli, belekeverjük ezt a ragut valamint az ajvárt és a reszelt sajtot. Előmelegített sütöben, 200 fokon, 20 percig sütjük fedővel a tetején.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Fábián Lászlóné 2011 április 1

finom lehet

0/10 Fábián Lászlóné 2011 április 1

mi az ajmár

0/10 Haspók 2011 június 21

Az ajvár egyfajta paprikakrém.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*