Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Pikáns csirkeszárnyak

felvitel dátuma: 2012-05-25 06:16:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1975
részletes recept
Pikáns csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre:

 

 

80 dkg csirkeszárny.

Pác: 1 gerezd fokhagyma, , bors ízlés szerint, 1 evőkanál méz, 2 kávéskanál fehér borecet, 0,2 dl szójaszósz, 0,2 dl chiliszósz, 1 csapott evőkanál őrölt vagy reszelt gyömbér, 2 kávéskanál cukor.

Sütés: 1 evőkanál kacsazsír vagy 2-3 evőkanál olaj.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

1. A megmosott csirkeszárnyak végét lecsípjük, és ha úgy jobban tetszik, két részre vágjuk.

2. A zúzott fokhagymát összekeverjük a szója- és chiliszósszal, sóval, borssal, mézzel, gyömbérrel, borecettel és cukorral.

3. Az így elkészült páclébe egyenként beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.

4. Ezután a lecsöpögtetett szárnyakat sütőben vagy grillezőben pirosra sütjük, közben többször is megkenegetjük a páclével.

5. Színes rizibizivel, natúr burgonyával és üde tavaszi salátával tálaljuk.

 

A recept megjelent a Székely Konyha áprilisi lapszámában.

Szakács: Alíz


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*