Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Piemonti piték

felvitel dátuma: 2012-08-10 21:55:17       mai nézettség: 2       nézettség: 3534
részletes recept
Piemonti piték
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 tojás sárgája
  • pici olívaolaj
  • ízlés szerint fűszerek
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk a Turbó Aprítóban.

Az olivaolajat beletesszük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe, megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, rátesszük a darált húst, amit szintén megpirítunk. Amikor a hús megpuhult belekeverjük a paradicsompürét és fűszerezzük. Fűszerezhetjük oregánóval, bazsalikommal vagy éppen magyaros fűszerkeverékkel is.

A leveles tésztát kiolvasztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk.

 A Töltikével kiszaggatjuk a tésztát, majd a kiszaggatott kört a Töltike fogazott felére helyezzük. Egyik felére 1ek-nyi húst teszünk, majd összenyomjuk a Töltikét.

A kész pitéket a Szilikon Sütőlapra tesszük és a Szilikon Kenőecsettel megkenjük tojássárgájával.

160 fokon arany barnára sütjük a pitéket.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Turbó Aprító
  • Mesterszakács Nyeles Serpenyő
  • Gyúrólap
  • Nyújtó
  • Töltike
  • Szilikon Sütőlap
  • Szilikon Kenőecset
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*