Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Piadina * Olasz lepénykenyér

felvitel dátuma: 2016-08-11 16:50:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1051
részletes recept
Piadina * Olasz lepénykenyér
Hozzávalók 8 személyre:
50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg kacsazsír (másféle is lehet), nagy csipet só, 2.5 dl meleg tej, Kb 8-10 db lesz belőle.
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:
A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt és kicsit hagyjuk felfutni. Közben a zsírt folyósra olvasztjuk. A liszttel összekeverjük a zsírt, élesztős tejet és hozzáadjuk a sót. Alaposan meggyúrjuk. Lágy, jó zsíros (szó szerint) tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen egy órán át kelesztjük. Nem nő duplájára, de igyekszik. Éled. Lisztezett deszkán átgyúrjuk és hosszúkás hengert formázunk belőle. Ezt a hengert kis darabkákra vágjuk s mindegyik darabkát kör alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Vastag falú serpenyőt felforrósítunk mindenféle zsiradék nélkül (végül is a tésztában van elég) és a lepényke két oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. A fenti képen saját ízlés szerint, extrázva. Jó étvágyat!(paradicsomos cukkinis szósszal,fűszeres pirított hússal és sajttal).
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*