Marcsi, nagyon ugyes vagy, ez nagyon jó!
Piskótához:
Krémhez:
Töltelékhez (pettyekhez):
Csokoládémáz:
A piskótához valókat összedolgozzuk. A Konyhaművész Pro Tálban a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a vaníliáscukrot, tovább keverjük, míg eloldódik. Ezután a tojássárgáját keverjük a habhoz, majd a lisztet és az olvasztott margarint.
A sütőt 170 fokra állítjuk. Gázsütőt előmelegítjük, villanynál ez nem szükséges.
A piskóta masszát a Szilikon Sütőformánkba öntjük. Mivel a szilikon megtöltve nem igazán emelgethető, így mindig kivesszük a tűzhelyből a rácsot, arra ráhelyezzük az üres formánkat és így töltjük bele a piskóta masszánkat. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a tölteléket, vagyis a pettyeket.
Ehhez a kekszet és a diót megdaráljuk a Turbó Aprítóval. Beleöntjük mindegyiket a Konyhaművész Pro Tálba. Hozzáadjuk a rumot és annyi feketekávét, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
A következő a krém lesz. Ehhez habosra verjük a tojásfehérjét a cukorral, gőz felett. Mikor kihűlt a hab, hozzákeverjük a vajat vagy margarint.
A kihűlt piskótatésztánkat hosszában kettévágjuk. Lehet pont félbe, de lehet úgy is, hogy az alsó rész vékonyabb legyen vagy fordítva. Kinek hogy szimpatikus.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét.
A kekszes töltelékünkből annyi, a tésztával megegyező hosszúságú rudat formálunk, amennyi a krémünket befedi. (Nekem 8 kellett)
Legegyszerűbb úgy, hogy a Nyújtóval a tölteléket akkorára nyújtjuk, mint a piskóta lapunk és felszeljük, majd így sodorgatunk belőle rudakat.
Rárakjuk a krémre a rudakat, majd a krém másik felével bevonjuk.
Rátesszük a piskóta lapunkat és bevonjuk csoki mázzal.
A csokoládémázhoz a cukrot elkeverjük a kakaóporral. Hozzáadjuk a vizet és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a vajat és azonnal a süteményre kenjük.
Vigyázat!!Ez a csokoládémáz borzalmas gyorsan köt, gyorsan kell vele dolgozni!
Ajánlott Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.