Szemet gyonyorkodteto sutike! Koszi szépen, biztosan megsutom én is!!!!!!
A tészta hozzávalói: 8 tojás,8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor.
Krém hozzávalói: 6 dl. tej, 1 cs.puncs puding por, 1 cs. tejszi ízü puding por, 25 dkg. margarin,15 dkg. cukor.
Pettyek: 20 dkg. darált háztartási kesz, 25 dkg. gesztenye massza, 1.5 dl. rum,3 evőkanál barack lekvár, 2 evőkanál kakaó.
Elkészítés: 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük 4 kanál cukorra.Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a liszttel elkevert sütőport. Zsírozott lisztezett tepsiben sütjük. Ugyan ezt megismételjük mégegyszer, hogy két tésztát kapjunk.
Krém:A tejben a pudingokat felfőzzük,és hülni tesszük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihült pudinghoz adjuk. Jól összekeverjük.
Pettyek:A hozzávalókat összekeverjük, majd nylon zacsin kinyújtjuk tészta nagyságura, és csíkokat vágunk belőle. Levesszük a nylonról,és rudakat formálunk .
Összeállítás: Az első lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a pettyeket,kis szünetet hagyunk a csíkok között, majd a krém másik felét is rákenjük. Rátesszük a piskótát a tetejére, és szórunk rá porcukrot. Úgy szeleteljük, hogy a tészta közepére essenek a pettyek
Szemet gyonyorkodteto sutike! Koszi szépen, biztosan megsutom én is!!!!!!
Nagyon jól néz ki. Nekem más Pettyeském van. Mentem és elkészítem így is.
Nagyon szép és dekoratív, mentem én is!
nagyon szep es jol nez ki de husvetra elkeszitem enis jo otlet es gyors
Hú de guszta, ki fogom próbálni!
Köszönöm szépen, most sütöttem először,
Nagyon guszta pettyeske,mentettem,köszi:))!!
jó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.