Két nagy csokor friss petrezselyemzöld,3dkg vaj,1 evkanál liszt,1 evkanál tejföl,só,örölt bors.
Bajorgaluska :3 db zsemle vagy két-három nagyobb szelet kenyér , 1 db tojás,só,bors, fél csokor vágott petrezselyem,2dl olaj a sütéshez
A vajat megolvasztjuk és a liszttel rántást készítünk,beledobjuk a vágott petrezselymet,átforgatjuk,felengedjük 4 dl vízzel,só,bors és beforraljuk.Közben a tejfölt fél dl vízzel simára keverem és hozzáadom a leveshez..Botmixerrel simára keverem. Szép halványzöld lesz a színe.
A galuskához a zsemléket vagy a kenyeret megáztatom,kinyomkodom,hozzáadok egy tojást,sót,borsot,vágott petrezselymet és a forró olajba szaggatom egy kanál segítségével,mintha daragaluskát készítenénk.Szép pirosra sütjük és a leves mellé kínáljuk.Ez a galuska bármelyik krémleves mellé illik,de főleg a zeller-krémleveshez
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.