Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Petrezselyemleves bajorgaluskával

felvitel dátuma: 2012-03-17 18:24:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1645
részletes recept
Petrezselyemleves bajorgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:

Két  nagy csokor friss petrezselyemzöld,3dkg vaj,1 evkanál liszt,1 evkanál tejföl,,örölt bors.

Bajorgaluska :3 db zsemle vagy két-három nagyobb szelet kenyér , 1 db tojás,,bors, fél csokor vágott petrezselyem,2dl olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk ésliszttel rántást készítünk,beledobjuk a vágott petrezselymet,átforgatjuk,felengedjük 4 dl vízzel,,bors és beforraljuk.Közben a tejfölt fél dl vízzel simára keverem és hozzáadom a leveshez..Botmixerrel simára keverem. Szép halványzöld lesz a színe.

galuskához  a zsemléket vagy a kenyeret megáztatom,kinyomkodom,hozzáadok egy tojást,sót,borsot,vágott petrezselymet és a forró olajba szaggatom egy kanál segítségével,mintha daragaluskát készítenénk.Szép pirosra sütjük ésleves mellé kínáljuk.Ez a galuska bármelyik krémleves mellé illik,de főleg a zeller-krémleveshez

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6570

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*