Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Petőfi rostélyos burgonyafánkkal

felvitel dátuma: 2012-05-29 09:41:07       mai nézettség: 2       nézettség: 2829
részletes recept
Petőfi rostélyos burgonyafánkkal
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet marhahús /rostélyos,marhacomb vagy felsál/

10 dkg füstölt szalonna

3 fej hagyma

2 db tv paprika

4 gerezd foghagyma

2 evőkanál paradicsomsűrítmény

1 evőkanál pirospaprika

½ teáskanál tört köménymag

1 teáskanál szárított majoránna

, bors ízlés szerint

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjszakára. /lehet 2-3 napra is/.

Az apró kockára vágott szalonnát  zsírjára sütöm, ha kész kiszedem a zsírból egy nagyobb sütőtálba. A szalonna zsírban elősütöm 1-1 percig a bepácolt húsokat, majd a szalonna tetejére teszem. A visszamaradt zsiradékban /ha kevés teszek hozzá még olajat/, üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát és paprikát. Ha kész teszek 2 ek paradicsomsűrítményt és azzal is kicsit pirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a tört köményt, belemorzsolom a majoránnát és végül a vékony szeletekre vágott foghagymát is rászórom és elkeverem. A tetejét megszórom pirospaprikával, ezután felöntöm kevés vízzel. Egy-két percig közepes hőfokon forralom, megkóstolom, kell-e még fűszerezni, majd az egészet a tálban lévő húsra öntöm. Összerázom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Lefedem és addig főzöm lassú tűzön míg a hús meg nem puhul. /Lehet sütőtálba is tenni, akkor fóliával letakarom és 160 fokos sütőben kb.másfél óráig sütöm./  Ha elkészült, óvatosan kiszedem a húst, és egy kicsit botmixerrel összedolgozom a levet, majd a húst visszateszem, és tálalásig melegen tartom.

 

 

 

Krumplisfánk

 

Hozzávalók::

 

40 dkg liszt, 40 dkg főtt krumpli, 1 tojás, 4 dkg élesztő, 1 ½ dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál , olaj a kisütéshez

 

A megfőtt, kihűlt krumplit átnyomom, hozzáadom a kicsit felvert tojást, a lisztet, az előzőleg  cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót. /Kicsit nehezen áll össze, de folyadékot ne adj már többet hozzá./ Letakarom az összegyúrt tésztát és duplájára kelesztem /kb3/4 óra/

1, 5 cm vastagra kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszúrom. Míg az olaj melegszik hagyom kelni a gyúródeszkán. Forró olajba kisütöm.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 29

Nem írom mindegyik recepted alá, hogy mentettem. Köszi ki fogom próbálni őket.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*