Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Petőfi leves grízgaluskával

felvitel dátuma: 2016-03-17 11:44:09       mai nézettség: 2       nézettség: 2854
részletes recept
Petőfi leves grízgaluskával
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók: 4 főre

2 db db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa, 1 közepes karalábé, ¼ karfiol, 4- 5 ek zöldborsó, 2-3 ek

gríz, 1 ek zsír, vagy olaj, 1 tk fűszerpaprika,  1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 1 db húsleveskocka, petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A zöldségeket megpucolom, darabolom, kockázom,a paradicsom és zöldpaprika kivételével.
A tojásból, pici sóból és a grízből nokedli sűrűségű tésztát keverek, félrerakom. A zsíron a vöröshagymát megdinsztelem, amikor félig megvan,a többi darabolt zöldséget is hozzáadom,és tovább dinsztelem. Majd hozzákeverem a pirospaprikát és felengedem a szükséges mennyiségű vízzel. Belerakom a paradicsomot és a paprikát.
Amikor puhák a zöldségek a grízgaluskának valót beleszaggatom kiskanállal a levesbe. Amikor a grízgaluska megfőtt megszórom petrezselyem zölddel és tálalom.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*