Hozzávalók: 4 főre
2 db db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa, 1 közepes karalábé, ¼ karfiol, 4- 5 ek zöldborsó, 2-3 ek
gríz, 1 ek zsír, vagy olaj, 1 tk fűszerpaprika, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 1 db húsleveskocka, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megpucolom, darabolom, kockázom,a paradicsom és zöldpaprika kivételével.
A tojásból, pici sóból és a grízből nokedli sűrűségű tésztát keverek, félrerakom. A zsíron a vöröshagymát megdinsztelem, amikor félig megvan,a többi darabolt zöldséget is hozzáadom,és tovább dinsztelem. Majd hozzákeverem a pirospaprikát és felengedem a szükséges mennyiségű vízzel. Belerakom a paradicsomot és a paprikát.
Amikor puhák a zöldségek a grízgaluskának valót beleszaggatom kiskanállal a levesbe. Amikor a grízgaluska megfőtt megszórom petrezselyem zölddel és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.