Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Pétervári csirkemell

felvitel dátuma: 2012-03-27 12:12:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2800
részletes recept
Pétervári csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

4 közepes nagyságú csirkemell

5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 ek száraz fehér bor
2 dl tejföl
1 kanál liszt
, bors, petrezselyem ízlés szerint
1 kv mustár

 

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl  

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A csirkemellekből nyolc szeletet készítünk, kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk.
A vajon átsütjük, kivesszük és melegen tartjuk.

A finomra vágott hagymát a pecsenyelében megfonnyasztjuk.
A szeletelt gombát sóval, borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a mustárt, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.
Bort öntünk hozzá.
Pecsenyére öntve tálaljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 27

Fincsi lehet!!Gratula!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*