Fincsi lehet!!Gratula!
4 közepes nagyságú csirkemell
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg gomba
2 ek száraz fehér bor
2 dl tejföl
1 kanál liszt
só, bors, petrezselyem ízlés szerint
1 kv mustár
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A csirkemellekből nyolc szeletet készítünk, kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk.
A vajon átsütjük, kivesszük és melegen tartjuk.
A finomra vágott hagymát a pecsenyelében megfonnyasztjuk.
A szeletelt gombát sóval, borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a mustárt, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.
Bort öntünk hozzá.
Pecsenyére öntve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.