Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Pereszke-leves

felvitel dátuma: 2011-11-15 19:34:13       mai nézettség: 1       nézettség: 7286
részletes recept
Pereszke-leves
Hozzávalók 3 személyre:

2-3 sárgarépa
2-3 burgonya
fél kiló lilatönkű pereszke
, ételízesítő, törött paprika
 

a tálaláshoz tejföl vagy paradicsomlé

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Apró kockára vágom a megtisztított sárgarépát és borgonyát, felszeletelem a gombát. Ízesített vízben előbb a répát főzöm rövid ideig, hozzáadom a burgonyát, végül a gombát.

Kevésbé diétás, ha apróra vágott, zsiradékban megfuttatott vöröshagymán pároljuk a répát és a burgonyát, behabarjuk egy-két kanál liszttel, rátesszük a törött paprikát, végül hozzáadjuk a gombát.

Bármilyen gombából elkészíthető, de lilatönkű pereszkéből a legfinomabb.

Tálaláskor ízesíthetjük tejföllel vagy paradicsomlével. Mindkettő illik hozzá. 

Szakács: mami


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 peti 2014 december 5

renkivül finom és korlátlanul bővithetö

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*