Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Perectésztába tekert virsli

felvitel dátuma: 2012-05-12 16:29:26       mai nézettség: 3       nézettség: 2282
részletes recept
Perectésztába tekert virsli
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

25 dkg kenyérliszt

25 dkg rétesliszt

2,5 dkg éleszto

2,7 dl langyos víz

1 tk cukor

3 dkg vaj

2 tk

 

A toltéshez:

45 db koktélvirsli (vagy 2-3 centis darabokra vágott virsli)

 

Tetejére:

1 ek szezámmag

 

A fozéshez:

1 l víz

5 dkg szódabikarbóna

2 tk

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszuk. Kozepébe kis fészket képezunk ki. Beletesszuk a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztot és felontjuk a langyos vízzel. Hagyjuk, hogy az éleszto felfusson, kb. 15 perc. Ekkor hozzáadjuk a tobbi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjuk.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 45 darabra vágjuk. A tésztadarabokat a tenyerunkkel kilapítjuk, vagy sodrófával kinyújtjuk, majd beletekerjuk a virsliket, az alján és a szélein osszecsippentjuk a tésztát.

A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A megtoltott tésztadarabokat újabb kelesztés nélkul, fél percig fozzuk a lobogó vízben. Szurolapáttal kiszedjuk és jól lecsepegtetjuk, esetleg konyhai papírtorlovel (vigyázat, ragad a tészta!) felitatjuk a felesleges vizet (szitára raktam, amelyre a sult krumplikat szoktam kiszedni).

Sutopapíros lemezre (tepsire) rakosgatjuk és megszórjuk a szezámmaggal. 210 fokra elomelegített sutoben 20 perc alatt szép barnára sutjuk.

 

(Eredeti recept: tucsokbogár konyhája)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 12

Nagyon szép!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*