Nagyon szép!!:))
A tésztához:
25 dkg kenyérliszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg éleszto
2,7 dl langyos víz
1 tk cukor
3 dkg vaj
2 tk só
A toltéshez:
45 db koktélvirsli (vagy 2-3 centis darabokra vágott virsli)
Tetejére:
1 ek szezámmag
A fozéshez:
1 l víz
5 dkg szódabikarbóna
2 tk só
A lisztet egy tálba tesszuk. Kozepébe kis fészket képezunk ki. Beletesszuk a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztot és felontjuk a langyos vízzel. Hagyjuk, hogy az éleszto felfusson, kb. 15 perc. Ekkor hozzáadjuk a tobbi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 45 darabra vágjuk. A tésztadarabokat a tenyerunkkel kilapítjuk, vagy sodrófával kinyújtjuk, majd beletekerjuk a virsliket, az alján és a szélein osszecsippentjuk a tésztát.
A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A megtoltott tésztadarabokat újabb kelesztés nélkul, fél percig fozzuk a lobogó vízben. Szurolapáttal kiszedjuk és jól lecsepegtetjuk, esetleg konyhai papírtorlovel (vigyázat, ragad a tészta!) felitatjuk a felesleges vizet (szitára raktam, amelyre a sult krumplikat szoktam kiszedni).
Sutopapíros lemezre (tepsire) rakosgatjuk és megszórjuk a szezámmaggal. 210 fokra elomelegített sutoben 20 perc alatt szép barnára sutjuk.
(Eredeti recept: tucsokbogár konyhája)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.