Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével

felvitel dátuma: 2014-01-15 21:08:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1560
részletes recept
Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 tasak Knor sajtszósz alap
  • 20 dkg spenót fagyasztott
  • 15 dkg trapista sajt
  • 1 db vöröshagyma kicsi
  • 4  gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 15 dkg füstölt főtt sonka 
  • 200 ml tejszín
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  1. Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.
  2. Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.
  3. Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
  4. Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.
  5. A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. Forraljuk össze.
  6. Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 5 percig.
  7. A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.
  8. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 20 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*