Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Pempőtye

felvitel dátuma: 2011-12-28 20:28:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2962
részletes recept
Pempőtye
Hozzávalók 6 személyre:

1 db fél kg kalács vagy kétszersült

1 l tej

6 tojásfehérje

6 tojássárgája

25 dk cukor

2 cs vanilliás cukor

kevés kakaópor

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

A kalácsot megpitítom a sütőbe.( ha kétszersülttel készítem ez a lépés kimarad)

Madártejet készítek a szokásos módon majd a kicsi kockákra vágott kétszersülte( kalácsot)egy tálba teszem és a madártej folyadék részét ráöntöm,majd a habot a tetejére teszem és eligazítom a tetején.Kakaóporral megszitálom egy éjjelre hűtőbe teszem.Másnap hidegen tálalom.

Szakács: anyamaci


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Liza 2011 december 28

Ilyet még nem készítettem, de nagyon tetszik, biztos finom lehet.....

10/10 Szalmásiné Joli 2011 december 28

Ez nagyon egyszerű és biztos finom!

10/10 Hani 2011 december 28

Örülök, hogy sikerült feltöltened! Fincsi lehet!

0/10 kautz1009 2011 december 29

Nagyon klassz!:)

10/10 tüni 2013 április 13

Gyerek koromban ettem ilyet utoljára. Odáig voltunk érte. Annyi különbség volt a receptben, hogy ezt mindig nyáron ettük gyümölcs szezonban, és nem kakaót szórtunk rá, hanem a habot eperrel vagy málnával, de leginkább meggyel vertük fel, tehát gyümölcsös habot tettünk rá. Gulyásleves után ettük hétvégén.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*