Ilyet még nem készítettem, de nagyon tetszik, biztos finom lehet.....
1 db fél kg kalács vagy kétszersült
1 l tej
6 tojásfehérje
6 tojássárgája
25 dk cukor
2 cs vanilliás cukor
kevés kakaópor
A kalácsot megpitítom a sütőbe.( ha kétszersülttel készítem ez a lépés kimarad)
Madártejet készítek a szokásos módon majd a kicsi kockákra vágott kétszersülte( kalácsot)egy tálba teszem és a madártej folyadék részét ráöntöm,majd a habot a tetejére teszem és eligazítom a tetején.Kakaóporral megszitálom egy éjjelre hűtőbe teszem.Másnap hidegen tálalom.
Ilyet még nem készítettem, de nagyon tetszik, biztos finom lehet.....
Ez nagyon egyszerű és biztos finom!
Örülök, hogy sikerült feltöltened! Fincsi lehet!
Nagyon klassz!:)
Gyerek koromban ettem ilyet utoljára. Odáig voltunk érte. Annyi különbség volt a receptben, hogy ezt mindig nyáron ettük gyümölcs szezonban, és nem kakaót szórtunk rá, hanem a habot eperrel vagy málnával, de leginkább meggyel vertük fel, tehát gyümölcsös habot tettünk rá. Gulyásleves után ettük hétvégén.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.