Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pelyhes piskóta

felvitel dátuma: 2017-02-12 19:33:14       mai nézettség: 2       nézettség: 2195
részletes recept
Pelyhes piskóta
Hozzávalók 8 személyre:

7 tojás
10  kanál porcukor
4 kanál méz
késhegynyi fahéj
10 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 szem kerek piskóta

Krémhez:
3 evőkanál kakaó
1 főzős puding
3 dl tej
narancs dzsem
10 dkg Ráma
10 dkg cukor
Szilva lekvár

Tetejére:
2,5 dl Hullala hab alap

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A 7 tojás sárgáját kikavarjuk 2 kanál porcukorral és 4 kanál mézzel.
Késhegynyi fahéjat teszünk bele, és 8 evőkanál porcukorral tovább kavarjuk.
A 10 evőkanál lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával összevegyítjük, és hozzáadjuk.
A tojásfehérjéket 1 evőkanál vízzel keményre verjük, és az előző masszába óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.180 fokon 20 perc alatt .

Közben elkészítjük a főzött pudingot a tejjel  és cukorral.
Lehűtés után belekeverjüknarancs dzsemet és  a kakaóval kikevert Rámát.

Összeállítása úgy történik  hogy a Piskóta lapot megkenjük szilva lekvárral ,erre rárakjuk a kerek piskótákat és a kihült krémet a tetejére  kanalazzuk.

Így berakjuk a hűtőbe picit pihenni, amíg a Hullala habot felverjük.

Legvégül a habot is rárakjuk a tetejére .

Nagyon finom

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*