7 tojás
10 kanál porcukor
4 kanál méz
késhegynyi fahéj
10 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 szem kerek piskóta
Krémhez:
3 evőkanál kakaó
1 főzős puding
3 dl tej
narancs dzsem
10 dkg Ráma
10 dkg cukor
Szilva lekvár
Tetejére:
2,5 dl Hullala hab alap
A 7 tojás sárgáját kikavarjuk 2 kanál porcukorral és 4 kanál mézzel.
Késhegynyi fahéjat teszünk bele, és 8 evőkanál porcukorral tovább kavarjuk.
A 10 evőkanál lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával összevegyítjük, és hozzáadjuk.
A tojásfehérjéket 1 evőkanál vízzel keményre verjük, és az előző masszába óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.180 fokon 20 perc alatt .
Közben elkészítjük a főzött pudingot a tejjel és cukorral.
Lehűtés után belekeverjük a narancs dzsemet és a kakaóval kikevert Rámát.
Összeállítása úgy történik hogy a Piskóta lapot megkenjük szilva lekvárral ,erre rárakjuk a kerek piskótákat és a kihült krémet a tetejére kanalazzuk.
Így berakjuk a hűtőbe picit pihenni, amíg a Hullala habot felverjük.
Legvégül a habot is rárakjuk a tetejére .
Nagyon finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.