Egyszerűen gyönyörűek!Gratulálok hozzá!
Kenéshez:
Az átszitált lisztbe fészket készítünk, beletesszük a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, ráöntjük a langyos tejet. Kb. 15 perc alatt felfut. A joghurtot, a sót, a tojást összekeverjük, ráöntjük, és összedolgozzuk a tésztát. Közben az olajt is beledolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük.
Többféle módon, ízlésünk, hangulatunk szerint formázhatjuk.
I. – Lisztezett munkalapra borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
3 zsömlét és 3 egyenes „kiflit” formázunk belőlük. (Lásd fázisképet.)
II. – Lisztezett munkalapra borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk. Először 2 részre, majd az egyik részt még 3 részre osztjuk.
2 kiflit, 1 zsömlét, és a nagyobbik részből egy „bucit” formázunk. (Lásd fázisképet.)
Tepsibe – sütőpapíros, szilikon lapos – tesszük, duplájára kelesztjük. A felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokon sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük.
Megjegyzés: Kézi dagasztással készült! – Dupla adagban, és géppel készítve a tej és a tojás mennyisége nem változik! – (Forrás: Hamburger zsömle-Limara.blog)
(Recept variáció, és kisebb adag)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.