Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Pehelykönnyű bukta

felvitel dátuma: 2018-11-14 16:38:16       mai nézettség: 1       nézettség: 444
részletes recept
Pehelykönnyű bukta
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:
birsalmasajt ízlés szerint
házi szilvalekvár ízlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Kevés langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×6 cm-es darabokba vágjuk és a közepébe tölteléket teszünk.
Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe 20×30 cm) sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*