Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
birsalmasajt ízlés szerint
házi szilvalekvár ízlés szerint
Kevés langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×6 cm-es darabokba vágjuk és a közepébe tölteléket teszünk.
Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe 20×30 cm) sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.