Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pedlizsánkrém

felvitel dátuma: 2013-08-11 18:03:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1373
részletes recept
Pedlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre:

4-5 db padlizsán

1 fej hagyma

1,5 dl olaj

és pár csepp citromlé

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A padlizsánt egészben ,héjában megsütjük a tűzhely platniján (lehet tárcsán a szabadban ,de mindenképpen fémlapon).Minden oldalát ,forgatva sütjük egyenletesen míg a héja kiszenesedik.Azután lehámozzuk és hagyjuk egy picit lecsöpögni,majd műanyag vagy fakéssel aprítjuk.

Tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,pár csepp citrom levet,sót ízlés szerint és az olajjal kikavarjuk.

A friss padlizsánba lehet tenni egy nyers tojás sárgát is vagy akár majonézt.Pirítóssal,paradicsommal,paprikával mennyei.Jó étvágyat !

Szakács: Judyna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*