4-5 db padlizsán
1 fej hagyma
1,5 dl olaj
só és pár csepp citromlé
A padlizsánt egészben ,héjában megsütjük a tűzhely platniján (lehet tárcsán a szabadban ,de mindenképpen fémlapon).Minden oldalát ,forgatva sütjük egyenletesen míg a héja kiszenesedik.Azután lehámozzuk és hagyjuk egy picit lecsöpögni,majd műanyag vagy fakéssel aprítjuk.
Tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,pár csepp citrom levet,sót ízlés szerint és az olajjal kikavarjuk.
A friss padlizsánba lehet tenni egy nyers tojás sárgát is vagy akár majonézt.Pirítóssal,paradicsommal,paprikával mennyei.Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.