Jól néz ki nagyon!!!
A tortalaphoz: 4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
A töltelékhez: fél liter habtejszín, 1 púpos evőkanál porcukor, vagy fél liter hulala növényi habEper, málna, ribizli, vagy bármilyen más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig. Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk. A kör így átlátszik a másik oldalra is! A tepsit leolajozzuk, majd a sütőpapírt szintén, így biztosan le tudjuk majd szedni a habcsókot sütés után. A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle, ide fogjuk majd rakni a krémet. A felfűtött 180 C-os sütőbe tesszük és rögtön visszavesszük a hőfokot 150 C-ra. Sütés közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. A habcsók akkor van kész ha érintésre szilárd a szine halvány rózsaszínesen fehér. A sütési idő 55-75 perc ez nagyban függ a sütőtől. A sütés végeztével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki. Miközben a habcsók hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt. Még finomabb lesz a süti ha a gyümölcs egy részét leturmixolod és a tejszínhabra csorgatod.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.