5 tojás fehérje
20 dkg cukor
1 csipet só
1 ek. ecet
1 ek. étkezési keményítő
4 dl habtejszin /én Hulala-t használtam, nem kell bele cukor és jó az állaga./
1 db vaniliarúd
gyümölcsök
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor már jó kemény a hab a cukrot, lassan adagolva még tovább keverjük. Az utolsó adag cukorral együtt adjuk hozzá az ecettel elkevert étkezési keményítőt.
Egy sütőlemezre sütőpapirt teszünk amire egy 22-26 cm átmérőjű kört rajzolunk./ egy kapcsos tortaformát körbe rajzoltam/. Ha nem szilikonos a sütőpapírunk, akkor kicsit bekenjük olajjal. Ebbe a körbe simítjuk bele a felvert tojáshabot úgy hogy közepén egy mélyedést alakítunk ki, vagyis kicsit felhúzzuk a széleken a habot.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd 130-140 fokra mérsékeljük, / vagy takaréklángra vesszük/. Másfél óra hosszat sütjök, illetve szárítjuk a sütőben. Ha letelt az idő, lekapcsoljuk a sütőt, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihülni a habkorongot.
Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját és ha megsült, akkor se vegyük ki, mert megrepedezik!
A hideg habkorong mélyedésébe belekanalazzuk a vaniliamagokkal ízesített, felvert tejszinhabot, a tetejére pedig különféle gyümölcsöket halmozunk. Almát, körtét fahéjjal, csillagánizzsal ízesített vörösborban főztem meg.
Az a jó, ha a gyümölcsök között savanykás is van, pl.: kivi, gránátalma mag.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.