Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Pavlova torta

felvitel dátuma: 2014-11-27 18:55:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1453
részletes recept
Pavlova torta
Hozzávalók 1 személyre:

5 tojás fehérje

20 dkg cukor

1 csipet

1 ek. ecet

1 ek. étkezési keményítő

4 dl habtejszin /én Hulala-t használtam, nem kell bele          cukor és az állaga./

1 db vaniliarúd

gyümölcsök

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor már kemény a hab a cukrot, lassan adagolva még tovább keverjük. Az utolsó adag cukorral együtt adjuk hozzá az ecettel elkevert étkezési keményítőt.

Egy sütőlemezre sütőpapirt teszünk amire egy 22-26 cm átmérőjű kört rajzolunk./ egy kapcsos tortaformát körbe rajzoltam/. Ha nem szilikonos a sütőpapírunk, akkor kicsit bekenjük olajjal. Ebbe a körbe simítjuk bele a felvert tojáshabot úgy hogy közepén egy mélyedést alakítunk ki, vagyis kicsit felhúzzuk a széleken a habot

A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd 130-140 fokra mérsékeljük, / vagy takaréklángra vesszük/. Másfél óra hosszat sütjök, illetve szárítjuk a sütőben. Ha letelt az idő, lekapcsoljuk a sütőt, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihülni a habkorongot. 

Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját és ha megsült, akkor se vegyük ki, mert megrepedezik!

A hideg habkorong mélyedésébe belekanalazzuk a vaniliamagokkal ízesített, felvert tejszinhabot, a tetejére pedig különféle gyümölcsöket halmozunk.  Almát, körtét fahéjjal, csillagánizzsal ízesített vörösborban főztem meg. 

Az a jó, ha a gyümölcsök között savanykás is van, pl.: kivi, gránátalma mag.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*