Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pavlova

felvitel dátuma: 2016-08-08 15:39:47       mai nézettség: 1       nézettség: 304
részletes recept
Pavlova
Hozzávalók 6 személyre:

5 db tojásfehérje
375 g cukor
csipet só
1,5 tk ecet
1 csapott ek étkezési keményítő
1 tk rózsavíz (elhagyható)
300 g szeder
5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt.
Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk.
Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.
A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.
Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra.
A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.
Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Szép fényes, kemény habot kell kapjunk. Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre.
A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül.
Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.
Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon.
Ez teljesen normális.
Kihűlt, tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.
A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre.
A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.

Tipp:
A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára, így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*