5 db tojásfehérje
375 g cukor
csipet só
1,5 tk ecet
1 csapott ek étkezési keményítő
1 tk rózsavíz (elhagyható)
300 g szeder
5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra
Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt.
Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk.
Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.
A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.
Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra.
A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.
Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Szép fényes, kemény habot kell kapjunk. Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre.
A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül.
Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.
Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon.
Ez teljesen normális.
Kihűlt, tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.
A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre.
A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.
Tipp:
A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára, így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.