Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Pavlova *

felvitel dátuma: 2016-08-08 15:39:48       mai nézettség: 2       nézettség: 587
részletes recept
Pavlova *
Hozzávalók 6 személyre:

5 db tojásfehérje

375 g cukor

csipet

1,5 tk ecet

1 csapott ek étkezési keményítő

1 tk rózsavíz (elhagyható)

300 g szeder

5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)

A sütőt melegítsük elő 150 C-ra.

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt. Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk. Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé. A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez. Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját. Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Szép fényes, kemény habot kell kapjunk. Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre. A tetejét simítsuk el laposra, hogy tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt. Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.Kihűlt,tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról. A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre. A szeder szemeket szórjuk a tejszínhabra.

Tipp:A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára,így még mutatósabb lesz.

étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*