Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Pávaszem

felvitel dátuma: 2014-07-27 19:43:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2037
részletes recept
Pávaszem
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

a tésztához

50 dkg liszt 
20 dkg zsír 
3 evőkanál cukor 
3 tojás sárgája 
2 dkg élesztő/ vagy egy tasak instant élesztő 
1/2 cs. sütőpor 
1 csipet só 
1/2 citrom reszelt héja 
és annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta 


a töltelékhez: 

3 tojásfehérje 
20 dkg darált dió 
15 dkg porcukor 
1 vaniliáscukor 
1/2 citrom reszelt héja, és egy kcsi a levéből is 
vegyes gyümölcs lekvár ( 1-1.5 40 dkg-os üveg) 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés

1.A lisztet, cukrot, por élesztőt, sütőport, sót, citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk  a zsírral, és összegyúrjuk a tojás sárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.( Ha rendes élesztőt használunk  akkor kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatjuk  és úgy adjuk  a többihez

2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. 

3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat és azzal is habosítjuk még kicsit. 

4. Kanállal lazán belekeverjük  a darált diót. Egy sűrű diós krémet kapunk .

5. Az egyik tésztaadagot kb 4 mm vastagra téglalappá nyújtjuk. A hossza akkora legyen hogy keresztben beférjen a tepsibe! 

6. Az egész felületét megkenjük  lekvárral, majd a két széle felől feltekerjük a téglalap hosszabb oldalait, de úgy hogy középen kimaradjon egy kb 2-3 ujjnyi szabad terület. 

7. Kivajazott  vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük  a tésztát, eligazgatjuk , és a középen kimaradt részt "feltöltjük " a diós habbal. 

8.A másik két tésztarésszel ugyanígy járunk  el, egymás mellé tesszük őket így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudjuk  sütni. 

9. Előmelegített sütőben,közepes lángon sütjük ,( 180 celsius) amíg szép világos barna nem lesz a tészta. ( Kb 40 perc) .Ha kihült kb 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*