Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Pásztortarhonya felturbózva

felvitel dátuma: 2012-11-17 09:58:38       mai nézettség: 1       nézettség: 3539
részletes recept
Pásztortarhonya felturbózva
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb vagy lapocka

1 szál parasztkolbász

20 dkg füstölt szalonna

2 db nagyobb burgonya

½ kg tarhonya

4 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

2 db paprika

2 db paradicsom

1 db hegyes erős paprika /elhagyható/

1 tk. őrölt fekete bors

1 tk. őrölt kömény

2 ek. pirospaprika

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk.. A kolbászt karikákra szeleteljük.

 

Elkészítés: A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk . Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta .

Ha nem bográcsban  készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk /csinálhatjuk  úgy is,hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos,burgonyás pörkölttel.

Bográcsban  elkészítve  legfinomabb!!

Jó étvágyat kívánok!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*