Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
1 szál parasztkolbász
20 dkg füstölt szalonna
2 db nagyobb burgonya
½ kg tarhonya
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
só
1 tk. őrölt fekete bors
1 tk. őrölt kömény
2 ek. pirospaprika
Előkészítés: A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk.. A kolbászt karikákra szeleteljük.
Elkészítés: A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
Ha nem bográcsban készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk /csinálhatjuk úgy is,hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos,burgonyás pörkölttel.
Bográcsban elkészítve legfinomabb!!
Jó étvágyat kívánok!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.