Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Párolt lilakáposzta

felvitel dátuma: 2011-09-20 13:20:09       mai nézettség: 1       nézettség: 3730
részletes recept
Párolt lilakáposzta
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej lilakáposzta

1 db bírsalma ( a sima is)

1 dl paradicsomlé

1-1.5 dl vörösbor (káposzta nagyságától függ)

egész kömény,(közepes fejhez 1 teáskanál)

,

barna cukor,(k.fejhez 3-4 evőkanál)

vörösborecet ízlés szerint

olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:

A káposztát felcsíkozom,az almát megtisztítom és vékony szeletkékre vágom.
Egy kevés olajat öntök egy edénybe,felhevítem,ráteszem a káposztát és addig kevergetem amíg picit összeesik.
Ekkor megsózom,beleteszem a köményt,ráöntöm a paradicsomlét és a vörösbort.
Ha valaki nem szeret ráharapni a köményre,nyugodtan készítheti öröltköménnyel is!
Öntök még rá anyi vizet,hogy háromnegyedéig ellepje a káposztát.
Lefedem és kb 70 perc alatt,készre párolom.
Míg fő,néha megkavargatom,le ne égjen.
A birsalmát az utolsó 5 percben teszem hozzá,hogy ne főjjön szét.
Mikor jónak találoma káposztát,leveszem a fedőt róla,ízesítem a cukorral és a (egy közepes fej káposztánál) kb. 4 teáskanál vörösborecettel.
Akkor jó.ha kicsit édeskés és savanykás egyben.
Elfőzöm a maradék levét és már fogyasztható is.

 Sültek,hurka-kolbász mellé nagyon finom.Én főleg a Márton-napi libasült mellé szoktam készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 szeptember 20

Ezt imádom főleg hússal.Nagyon jó recept!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*