Ezt imádom főleg hússal.Nagyon jó recept!
1 fej lilakáposzta
1 db bírsalma (jó a sima is)
1 dl paradicsomlé
1-1.5 dl vörösbor (káposzta nagyságától függ)
egész kömény,(közepes fejhez 1 teáskanál)
só,
barna cukor,(k.fejhez 3-4 evőkanál)
vörösborecet ízlés szerint
olaj
A káposztát felcsíkozom,az almát megtisztítom és vékony szeletkékre vágom.
Egy kevés olajat öntök egy edénybe,felhevítem,ráteszem a káposztát és addig kevergetem amíg picit összeesik.
Ekkor megsózom,beleteszem a köményt,ráöntöm a paradicsomlét és a vörösbort.
Ha valaki nem szeret ráharapni a köményre,nyugodtan készítheti öröltköménnyel is!
Öntök még rá anyi vizet,hogy háromnegyedéig ellepje a káposztát.
Lefedem és kb 70 perc alatt,készre párolom.
Míg fő,néha megkavargatom,le ne égjen.
A birsalmát az utolsó 5 percben teszem hozzá,hogy ne főjjön szét.
Mikor jónak találoma káposztát,leveszem a fedőt róla,ízesítem a cukorral és a (egy közepes fej káposztánál) kb. 4 teáskanál vörösborecettel.
Akkor jó.ha kicsit édeskés és savanykás egyben.
Elfőzöm a maradék levét és már fogyasztható is.
Sültek,hurka-kolbász mellé nagyon finom.Én főleg a Márton-napi libasült mellé szoktam készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.