Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Párol zöldség leves májgaluskával

felvitel dátuma: 2012-01-21 16:48:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1956
részletes recept
Párol zöldség leves májgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 hagyma
  • pár szál sárga répa
  • pár szál fehér répa
  • 1 kisebb gumó zeller
  • 10 dkg borsó ( mirelit)
  • bors
  • 1k.k.vegeta
  • 1 e.k. darált paprika
  • olaj
  • petrezselyem zöld

 

Májgaluska :1 tojás

csipet

2 drb.csirke máj

3 e.k. dara

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
  1. Az olajon lepiritott hagymán megpárolom a lereszelt sárgarépát,fehér répát ,zellert ,borsót.
  2. Felöntöm vízzel ,ízesítem sóval ,borsal,vegetával,darált paprikával és  főzöm míg a zöldségek meg nem puhulnak benne.
  3. Ha elkészült kanálal beleszaggatom a májgaluskát,tetejét megszórom apróra metélt petrezselyem zöldel.

 

Májgaluska:

  1. A csirke májat késsel apróra zúzom belekeverem a tojás sárgaját,darát, csipet sót.
  2. A tojás fehérjét kemény habbá verem ,hozzáadom a májas masszához.
  3. Hagyom állni 10 percet ,hogy a dara kicsit megduzzadjon és a levesbe szaggatom.
Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*