Párizsis tejszines tészta: A tésztához 500 g tészta - spagati (száraz) A szószhóz 1 púpozott evőkanál olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 350 g párizsi 2 db 150 ml főzőtejszín (15-20%-os) 150 ml 2,8%-os tej 1 evőkanál búzaliszt só 1 kiskanál Vegeta feketebors (őrölt) A tetejére: 150 g trappista sajt (reszelt)
Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a spagetit.én nem törtem el hosszúan föztem ki kb. 15 perc alatt elkészül. Közben elkészíthetjük a "mártást" a vöröshagymát megpucolom és nagyon apró vágom. Egy magas fazekba olajat rakok bele a hagymát ha üvegesre párolt bele a fokhagymát reszelve. Eközben fel csikozzuk a párizsit, majd hozá adjuk a hagymához a fokhagymához. 5 percen át pirítsuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt.fűszereztem só bors és vegeta. Addig csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, majd ezt is öntsük a sonkára, majd a mártást sűrűségűre sűrítsük be. A közben készre főtt tésztát szűrjük le. Egy kivajazott, minimum 30x20 cm-es, 5 cm magas tepsibe rakunk a tészta felét és rá öntjük a szószt és a megmaradt tésztát rá rakjuk a szósz rá és a tetejére reszeljünk rá a trappista sajtot. Kb. 60 perc alatt süssük aranybarnára 180 c on. Nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.