Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Párizsi szelet

felvitel dátuma: 2011-02-28 10:40:57       mai nézettség: 1       nézettség: 4043
részletes recept
Párizsi szelet
Hozzávalók 4 személyre:

4 tojássárgáját
30 dkg porcukor
1,5 dl olajat
20 dkg rétesliszt
fél tasak sütöport
2 evökanál kakaópor
4 tojásfehérje

párizsi krém:
2 doboz /fél liter/ tejszínt
3 evökanál porcukor
1 vaníliáscukor
3 kanál kakaópor
5 dkg tejcsoki, vagy fözöcsoki

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát. 4 tojássárgáját habosra keverünk 30 dkg porcukorral. Jó habosra. Majd fokozatosan hozzáadunk 1,5 dcl olajat, de még mindíg mixeljük. Majd ugyanennyi  , azaz 1,5 dcl vizet is fokozatosan hozzákeverünk, mixelünk. Ezzel is szintén  jól elmixeljük. Adagolva hozzákeverünk 20 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, majd 2 evökanál kakaóport és a legvégén a jó kemény habbá vert 4 tojásfehérjét. Elömelegített sütöben, kb.15-20 perc alatt megsütjük. Ne sokáig, hogy ne száradjon ki.

Elözö este elkészítjük a párizsi krémhez valót, ami abból áll, hogy 2 doboz /fél liter/ tejszínt ,3 evökanál porcukorral ,1 vaníliáscukorral és 2-3 kanál kakaóporal, göz felett megfözünk. Majd ezután másnapig hütöszekrényben lehütjük.Másnap mixerrel nagyon kemény habot verünk belöle és a tésztánkra kenjük szépen, egyenletesen. Ezután 5 dkg tejcsokit, vagy fözöcsokit reszelünk rá. Behütjük és szeleteljük.Igazi finomság. A lágy csokis tejszínes krém szinte elolvad a szájban.Nagyon -nagyon finom.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bartus 2011 február 28

jólnézki demégnemettem 11

0/10 Sályi Gézáné 2012 november 18

Ki fogom próbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*