jólnézki demégnemettem 11
4 tojássárgáját
30 dkg porcukor
1,5 dl olajat
20 dkg rétesliszt
fél tasak sütöport
2 evökanál kakaópor
4 tojásfehérje
párizsi krém:
2 doboz /fél liter/ tejszínt
3 evökanál porcukor
1 vaníliáscukor
3 kanál kakaópor
5 dkg tejcsoki, vagy fözöcsoki
Elkészítjük a tésztát. 4 tojássárgáját habosra keverünk 30 dkg porcukorral. Jó habosra. Majd fokozatosan hozzáadunk 1,5 dcl olajat, de még mindíg mixeljük. Majd ugyanennyi , azaz 1,5 dcl vizet is fokozatosan hozzákeverünk, mixelünk. Ezzel is szintén jól elmixeljük. Adagolva hozzákeverünk 20 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, majd 2 evökanál kakaóport és a legvégén a jó kemény habbá vert 4 tojásfehérjét. Elömelegített sütöben, kb.15-20 perc alatt megsütjük. Ne sokáig, hogy ne száradjon ki.
Elözö este elkészítjük a párizsi krémhez valót, ami abból áll, hogy 2 doboz /fél liter/ tejszínt ,3 evökanál porcukorral ,1 vaníliáscukorral és 2-3 kanál kakaóporal, göz felett megfözünk. Majd ezután másnapig hütöszekrényben lehütjük.Másnap mixerrel nagyon kemény habot verünk belöle és a tésztánkra kenjük szépen, egyenletesen. Ezután 5 dkg tejcsokit, vagy fözöcsokit reszelünk rá. Behütjük és szeleteljük.Igazi finomság. A lágy csokis tejszínes krém szinte elolvad a szájban.Nagyon -nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.