Nagyon imádom én is!!!:)
4 tojás /csak a tojás fehérje kell/
20 dkg porcukor
30 dkg őrölt dió
1/2 l tej
7 dkg Maizéna/háztartási keményítő:van kukorica vagy burgonya keményítő! /
7 dkg porcukor
20 dkg Ráma
10 dkg porcukor
kakaó
1 kanál Rum esenc
20 dkg csoki-műzsir az olvasztáshoz
A 4 tojás fehérjét a 20 dkg porcukorral és a dióval gőz felett sűrűre főzzük /kb. 20 perc/.
A tepsibe sütőpapírt tettem. A kihűlt masszát nylon zacskóba tettem ,amelynek a csücském egy bab nagyságú nyíllást vágtam ki...és kifliket formáltam-a képen látható.
180 C kb.20 percig sütöttem...Amikor kihűlt óvatosan leszedem a papírról.
Krém:1/2 l tej,7 dkg Maizéna,7 dkg porcukor-lassú tűzön megfőzni.Hadjuk kihűlni.
20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 kanál Rum esenc-habosra kikeverni.
Ha kihűlt a kettőt összekeverni.Szintén nylon zacskóba tettem és spirál alakúra rányomtam a megsült kiflikre...
Olvasztott csokit tettem a tetejére.
Nagyon-nagyon finom...A Mancika néni főnevelőnőm emlékét őrzőm vele...Tőle kaptam ezt a receptet 1971-ben.
Nagyon imádom én is!!!:)
Szerintem is nagyon-nagyon finom ... Sokszor elkészítettem már....
Szeretem Imelda receptjeit!
kôszônôm szépen Ilonka..puszi
Tetszik a recept majd ki is próbálom.De azt nem látom leírva mi lesz a tojás sárgájával.Azt a vajas krém alapba főzöm,vagy az nem szükséges ebbe a süteménybe?
Ebbe a süteménybe nem kell tojás sárgája...a sütemény sokáig tárolható.. Este bundáskenyér készült belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.