Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Párizsi banán

felvitel dátuma: 2011-03-16 10:16:05       mai nézettség: 1       nézettség: 5076
részletes recept
Párizsi banán
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:  30 dkg porcukor                                           

30 dkg darált dió

 3 tojás fehérje

Annyi liszt,amennyi a nyújtáshoz feltétlen

Szükséges ( 10-15 dkg)

Krém: 3 dl tej  

4 púpozott evőkanál grízes (rétes )liszt

3 tojás sárgája

1 cs. vaníliás cukor

15-15 dkg margarin, porcukor

Máz:10 dkg étcsoki,

5-6dkg margarin.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A diót a porcukorral elkeverjük és a keményre

felvert tojáshabba dolgozzuk. Annyi lisztet

adunk hozzá,hogy nyújtható legyen.   

A kissé ragacsos masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk

és fánkszaggatóval banán(félhold) formát szaggatunk.

Sütőpapíros tepsin 10-12 perc alatt megsütjük.

(Én csinálom úgy is,hogy  a papíron nyújtom ki a masszát

és megsütöm lapnak. Miután kihűlt kiszaggatom a félholdakat.)

 

A krémhez kikeverjük a puha vajat a cukorral .

A többi hozzávalót simára keverjük és kemény krémmé főzzük.

(magas edényben a mikróban szoktam 2-3 szor

 megkeverve ,mígi nem kezd futni )

Kihűlve összekeverjük habverővel a 2 krémet.

 

A tésztára púpozunk krémet ,és  megformázzuk sima felületűre. A mázba mártjuk a krémes részét,és

a sütőpapírra visszatéve megvárjuk, hogy megkeményedjen a bevonó.

  (A képen középen túrórudi van)

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2011 április 18

Látom,hogy van másik párizsi banán is fönn. Nagyon érdekes. Nekem ez a recept van Lehet,hogy kézen-közön haladva át is alakulnak.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*