Látom,hogy van másik párizsi banán is fönn. Nagyon érdekes. Nekem ez a recept van Lehet,hogy kézen-közön haladva át is alakulnak.
Tészta: 30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
3 tojás fehérje
Annyi liszt,amennyi a nyújtáshoz feltétlen
Szükséges ( 10-15 dkg)
Krém: 3 dl tej
4 púpozott evőkanál grízes (rétes )liszt
3 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
15-15 dkg margarin, porcukor
Máz:10 dkg étcsoki,
5-6dkg margarin.
A diót a porcukorral elkeverjük és a keményre
felvert tojáshabba dolgozzuk. Annyi lisztet
adunk hozzá,hogy nyújtható legyen.
A kissé ragacsos masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk
és fánkszaggatóval banán(félhold) formát szaggatunk.
Sütőpapíros tepsin 10-12 perc alatt megsütjük.
(Én csinálom úgy is,hogy a papíron nyújtom ki a masszát
és megsütöm lapnak. Miután kihűlt kiszaggatom a félholdakat.)
A krémhez kikeverjük a puha vajat a cukorral .
A többi hozzávalót simára keverjük és kemény krémmé főzzük.
(magas edényben a mikróban szoktam 2-3 szor
megkeverve ,mígi nem kezd futni )
Kihűlve összekeverjük habverővel a 2 krémet.
A tésztára púpozunk krémet ,és megformázzuk sima felületűre. A mázba mártjuk a krémes részét,és
a sütőpapírra visszatéve megvárjuk, hogy megkeményedjen a bevonó.
(A képen középen túrórudi van)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.