Hát Ritus ez nagyon finom lett,gyerekeknek is ízlik.Nem csalódtam ebben a receptedben sem :)
1 kg krumpli
1/2 kocka margarin
annyi liszt, amennyit felvesz
olívaolaj
lenmag
szezámmag
só, akár egy picike őrölt bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Ez egy ősrégi recept, gyorsan elkészíthető és ha továbbvisszük, 100 év múlva is ugyanilyen sikere lesz az utódainknál!:)
Megfőzzük a krumplikat, forrójában áttörjük őket, majd ha kihűlt, összegyúrjuk a margarinnal és annyi finom liszttel, amennyit felvesz a tészta, hogy se ne ragadjon, se ne legyen kemény, vagyis szaggatható legyen! Kilisztezett munkalapon szintén lisztes sodrófával kinyújtjuk 1-2 centi vastagságúra, amilyen magasat szeretnénk. 1/2 decis pohárka tetejét lisztbe mártva pogácsákat szaggatunk belőlük.
Kiolajozott tepsibe helyezzük őket kis távolságot hagyva közöttük, majd csepegtethetünk a tetejükre egy pici / olíva / olajat és szórunk rájuk szezám- és lenmagvakat. 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd vizes ronggyal letakarjuk.
Kitűnő levesekhez vagy vendégfogadónak!
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.