Az unokám nagy kedvence, a mártás is ízleni fog, koszi!
80 dkg finom liszt
5 db tojás
40 dkg mirelit parajpüré
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
A mártáshoz:
10 dkg finom liszt
10 dkg vaj vagy margarin
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
só / ha szükséges /
ételízesítő
őrölt fehér bors
Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
Elkészítés: 80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.