Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Parajos galuska kéksajt mártással

felvitel dátuma: 2011-11-16 16:27:57       mai nézettség: 1       nézettség: 2859
részletes recept
Parajos galuska kéksajt mártással
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg finom liszt

5 db tojás

40 dkg mirelit parajpüré

4-5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors

A mártáshoz:

10 dkg finom liszt

10 dkg vaj vagy margarin

1 l tej

20 dkg rokfort vagy márvány sajt

/ ha szükséges /

ételízesítő

őrölt fehér bors

 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.

Elkészítés: 80 dkg lisztből  az 5 tojásból  a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben  felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 16

Az unokám nagy kedvence, a mártás is ízleni fog, koszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*