2 közepes vöröshagyma, 3-4 ek olaj, fél kg darált disznóhús vagy teljesen apróra vágott csirkehús, 250 g-os gombakonzerv, ugyanekkora konzerv paradicsómszósz, fussili ( csavart tészta ), 1 ek oregánó, 1/2 ek bazsalikom, 1/2-1 dl tej, 1-2 dl víz, só, őrölt bors, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek lisz a sűrítéshez, néhány paradicsom a díszítéshez+reszelt füstölt sajt a tetejére.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Sós vízben kifőzzük a tésztát, külön serpenyőben pedig olajon megdinszteljük a vöröshagymákat, ráöntjük a húst. Ha megfehéredett, hozzáadjuk a gombát és kicsit megfonnyasztjuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a paradicsomszószt. Kb. 10 perc után felöntjük 1/2-1 dl tejjel és hagyjuk tovább főni. Ha hígnak tűnik a szaft, csomómentesre elkeverünk 1 dl vízben lisztet és besűrítjük vele, majd kóstolás után még megsózhatjuk. Ezután már csak egyet rottyan és tálalható is! Tányérra rakjuk a tésztát, kicsit meglocsoljuk ( olíva ) olajjal, fölé a szaftos húst, tetejére még melegében reszelünk sajtot és akkor szépen ráolvad+paradicsomot szelünk rá. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.