Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » PARADICSOMSZÓSZOS-GOMBÁS FUSSILI TÉSZTÁM

felvitel dátuma: 2011-07-18 10:20:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3047
részletes recept
PARADICSOMSZÓSZOS-GOMBÁS FUSSILI TÉSZTÁM
Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes vöröshagyma, 3-4 ek olaj, fél kg darált disznóhús vagy teljesen apróra vágott csirkehús, 250 g-os gombakonzerv, ugyanekkora konzerv paradicsómszósz, fussili ( csavart tészta ), 1 ek oregánó, 1/2 ek bazsalikom, 1/2-1 dl tej, 1-2 dl víz, só, őrölt bors, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek lisz a sűrítéshez, néhány paradicsom a díszítéshez+reszelt füstölt sajt a tetejére.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

Sós vízben kifőzzük a tésztát, külön serpenyőben pedig olajon megdinszteljük a vöröshagymákat, ráöntjük a húst. Ha megfehéredett, hozzáadjuk a gombát és kicsit megfonnyasztjuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a paradicsomszószt. Kb. 10 perc után felöntjük 1/2-1 dl tejjel és hagyjuk tovább főni. Ha hígnak tűnik a szaft, csomómentesre elkeverünk 1 dl vízben lisztet és besűrítjük vele, majd kóstolás után még megsózhatjuk. Ezután már csak egyet rottyan és tálalható is! Tányérra rakjuk a tésztát, kicsit meglocsoljuk ( olíva ) olajjal, fölé a szaftos húst, tetejére még melegében reszelünk sajtot és akkor szépen ráolvad+paradicsomot szelünk rá. Jó étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*