3 dl langyos paradicsomlé (saját készítésű, hasonló, mint a paradicsomleves receptemben)
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
20 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
2 k.k tengeri só
2 kk. cukor
2 kk. szárított élesztő
2 ek. extraszűz olivaolaj
petrezselyem
kakukkfű csipetnyi
bazsalikom csipetnyi
színes bors 10 tekerés
A paradicsomlét meglangyosítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd beleöntjük a gépbe.
A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
Hosszú idő óta ez a legjobb állagú kenyerem. Valószínűleg az élesztő miatt.
http://www.receptlap.hu/recept/bazsalikomos_paradicsomleves_3914
http://hu.wikipedia.org/wiki/Likopin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_%28n%C3%B6v%C3%A9ny%29
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.