Hozzávalók:
200g Soós tészta
1 dl sűrített paradicsomlé házi eltevésű de a bolti is megfelel
1 dl házi ketchup ,de a bolti is jó
2 evőkanál vajkrém bármelyik jó
15 dkg reszelt trappista sajt
egy evőkanál reszelt füstölt sajt
két teáskanálnyi olaj
3 szelet gépsonka
egy teáskanál zsemlemorzsa
1 nagyobb egész paradicsom
1 fej hagyma
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
Elkészítés:
Kifőzzük sós vízben a tésztát, a főző vízbe egy pici olajat csorgattam.
Közben bekapcsoljuk a sütőt, felmelegítjük 170 fokra.
Felkockázzuk a gépsonkát felaprítjuk a vörös hagymát és egy serpenyőben egy kicsit megpirítjuk ezután rárakjuk a sonkát , majd nyakon öntjük a paradicsomszósszal,ketchuppal, beletesszük a vajkrémet és a füstölt sajtot, és jól összekeverjük,teszünk bele őrölt bazsalikomot és oregánót .
Roppanósra főzzük a tésztát, leszűrjük és beleöntjük a mártásba.
Egy kerámia, vagy jénai tálat az olaj másik felével kiolajazunk, az aljára szórunk egy kis zsemlemorzsát, majd beleöntjük a paradicsomos tésztát.
A tészta tetejére negyedelt cikkezett paradicsomokat teszünk, megszórjuk a reszelt sajtunkkal.
Forró sütőben 170 fokon készre sütjük
Ha szeretnénk még sajttal meghinthetjük .
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.