1 kg krumpli (tisztítva)
2 doboz sűrített paradicsom 500 g/doboz
1 fej vöröshagyma
kevés petrezselyemzöld levele
kevés zeller zöld
só
cukor, édesítő
1 ek liszt
1 /2 ek zsír
A petrezselyem-zeller levelet egy teatojás tartóba tesszük, a vöröshagymát megtisztítjuk, középen bevágjuk, felkarikázott krumplit a hagymával és a teatojással feltesszük főni, annyi vízzel ami éppen ellepi, sózzuk és lefedve megfőzzük.
A teatojást és a vöröshagymát kivesszük.
A rántáshoz a zsírt lisztet összepirítjuk, majd a paradicsomleveket a krumplihoz öntjük, a dobozokat kicsi vízzel kiöblítjük és ezt a rántásba borítjuk, majd szűrőn keresztül a krumplihoz öntjük.
Egy pár percig főzzük, ízlés szerint édesítjük, önmagában, vagy sült virslivel, fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Régi receptem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.