Mintha a Nagymamám receptjét olvastam volna... Napokon belül elkészítem, mert már nagyon régen főztem... Köszönöm
1 fej kb. 1 kg-os káposzta
1 db közepes hagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
só (ízlés szerint)
2 evőkanál cukor
0,7 l házi (vagy dobozos) paradicsomlé
3 dl víz
4 evőkanál olaj (én 1 púpos evőkanál libazsírral szoktam)
2 evőkanál liszt
A káposztát vékonyan felszeletelem,vagy legyalulom,a hagymát felaprítom.
Beleteszem egy lábasba és felöntöm a paradicsomlével és a vízzel,úgy,hogy ellepje.
Sózom,mehet bele a kömény is.
Kb. 40 perc alatt megfő.
Közben elkészítem a rántást,vízzel simára keverem.
Teszek rá egy keveset a paradicsomos léből,majd a káposztához keverem.
Még főzöm úgy 7-8 percet,hogy a liszt ne legyen nyers ízű.
Belerakom a cukrot is.
Kóstolom és ha még savanykás,vagy sótlan,utána ízesítek.
Én sült debrecenivel szeretem.
Ezen a képen tavaszi vagdaltat sütöttem rá feltétnek.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.