1 kg káposzta
5 dl paszírozott paradicsom v. 500 gramm
1 kis fej hagyma
1,2 l víz
3 EK cukor
vegeta, só, bors
A rántáshoz:
1 dl étolaj
2 EK liszt
1 gerezd fokhagyma
-----------------------------------
A húsgomóckákhoz:
40-50 dkg darált hús
késhegyni őrölt babér
1 tojás
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál vegeta
1 teáskanál bors
1 teáskanál fokhagyma
A leszelt káposztát felteszem az apróra aprított hagymával, vízzel fűszerekkel főzni, és mikor már majdnem megfőtt beleteszem a paszírozott paradicsomot..
Rántást készítek 1 dl étolajból, és 2 evőkanál liszttel, az aprított 1 gerezd fokhagymával, és miokjor kicsit megbarnult belekeverem a káposztába--5 perc alatt besűrítem folytonos kevergetés mellett.
A húsgombóc összetételeit jól összegyúrom, és kisütöm kb. 3x3 cm gombóckákra formálva bő olajban.
ebből az adagbol 13-14 db gombócka lesz, ahogy a képen látható!
Megjegyzés: nagyon vigyázzunk a húsgombócokat ne sózzuk, elegendő bele az 1 teáskanálnyi vegeta, mert nagyon sós lesz a sütés után különben!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.