Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta, fél liter sűrűre főzött paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma,1 tk majoranna, 1tk őrölt kömény,1 tk só, cukor kb 2 evőkanál mi édesen szeretjük , 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra vágjuk, aztán feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.rá teszünk egy egész vöröshagymát összevágva és sózzuk, megszórjuk köménymaggal,majorannával és puhára főzzük.
Amikor a káposzta megpuhult, egy külön edényben felmelegítjük a két evőkanál olajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A rántást a paradicsomlével öntjük fel.
A paradicsomos rántással besűrítjük a káposztát, aztán még egyszer összeforraljuk.Majd a cukorral ízesítjük .
Fasírttal vagy sült húsokkal tálaljuk.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.