Na, ez az igazi paradicsomos káposzta ! A színe is tökéletesen piros ! Én u.így készítem !
1 kg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1/2l sűrű paradicsomlé vagy püré
só
ételízesítő
őrölt kömény
2 kk. pirospaprika
1 dl étolaj
15 dkg finom liszt
cukor ízlés szerint
Előkészítés: A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk.
Elkészítés: A káposztát sós, vegetás, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről elkeverjük benne a paprikát, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük. A káposztához adjuk a paradicsompürét. Berántjuk, kiforraljuk,cukorral ízesítjük ízlésünk szerint.
Feltétnek sertés sültet /előző napi maradék/ vagy fasirtot készíthetünk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.