Nagyon szeretjuk mi is!
1/2 kg darált hús
20 dkg rizs
1 kicsi fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint
1 db tojás
1 liternyi paradicsomlé
A húst egy tálba teszem, hozzáadom a rizst is, majd a tojást és a fűszereket. A hagymát és a fokhagymagerezdet nagyon apróra vágom, és a masszához teszem. Kézzel jól kidolgozom, megkóstolom, elég-e a fűszerezés. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és egy tányérra sorakoztatom. A paradicsomlevet beleöntöm egy lábosba, beízesítem cukorral, ételízesítővel (só helyett szinte mindenbe ezt használom) és felteszem főni. Mikor felfő a lé, óvatosan belepakolom a gombócokat, és fedő alatt takaréklángon készre párolom. Kb. fél óra elég neki, de mindenképpen érdeme egy villával leellenőrizni egy nagyobbacska gombócot, mielőtt elzárjuk a gázt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.