Az egyik legkedvencebb ételem,nagyon szeretem imádom a paradicsomos húsgombócot krumplival további jó fözögetést kívánok
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
4 evőkanálnyi cukor
2 nagy fej hagyma
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
2 liter paradicsomlé házi befőzésű nálam
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 kávés kanál őrölt bors
1 tk só
4 evőkanál olaj
4 csapott evőkanál liszt
1 szál zeller zöldje
Elkészítés :
A rizst főzzük félkeményre, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre. A hagymát kockázzuk apróra, dinszteljük meg egy csepp olajon , majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a húst és a rizst, üssük rá a tojást, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a pirospaprikát is adjuk hozzá. Dolgozzuk össze jó alaposan ezt az egészet, majd vizes kézzel formáljunk egységes méretű golyókat. Forraljunk vizet egy megfelelő lábasban, egy kis só társaságában.
Ha már forr a víz, tegyük bele a golyókat, és főzzük meg őket nagyjából 20-25 perc alatt. Amíg főnek, készítsük el a paradicsomszószt is. Vegyünk elő egy jó nagy lábast, A sűrített paradicsomlét felteszem pici vízzel főni. Sózom, és zellerrel ízesítem Teszek bele még egy fej vöröshagymát is de egészben az íze miatt.. Főzöm 20 percig, hogy átvegye az ízeket. Közben elkészítem a rántást a lisztből és pirospaprikából meg az olajból. Aztán az ízesített paradicsompürét evőkanalanként a rántáshoz keverem, mindig csomómentesre kikeverve. Kóstolom. Ha kell még bele só vagy cukor pótolom. Cukrot a végén teszem bele hogy le ne égjen .Ne féljünk az édesítéstől, mert akkor lesz igazán finom, ha édeskés a mártás.
Kockára vágott főtt burgonyával nagyon szeretjük ezt az egyszerű mártást.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.