kifelejtettem hogy Romániai étel vagyis Erdélyi
2 l paradicsomlé
1/2 l viz
zellerlevél
sárgarépa
1/2 kg darálthus
1/4 kg rizskása
1 tojás
só, bors, paprika ízlés szerint
spagettire való:
1/2 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 cs origáno
1 kg darálthús vagy kockára vágott csirkemell
1/2 l paradicsomlé
só, bors ízlés szerint
1 cs spagetti
1/4 kg préselt sajt
A paradicsomlevet feltöltjük a vizzel, zellert beletesszük, 1 db sárgarépát belevágunk, amikor fő a darálthusból kásából, tojásból, soból és borsból gombocokot formálunk ezt beletesszük a levesbe közepes tüzön fözzük. ( só meg bors izlés szerint )
Delikátot is tehettek bele egy kávéskanállal, aki szereti rántást is csinálhat 1 kanál lisztből s hozzáfőzi.
( de ez ízlés dolga )
A spagetire való:
A vöröshagymát összevágom apróra a fokhagymával együtt kicsit megdinsztelem, utánna a húst teszem bele azzal is kicsit dinsztelem pici olajat is teszek bele.
Utánna a paradicsomlével s az origánoval, só meg borssal összefözöm amíg vastagabb masszát kapunk. Ezt is közepes tüzön fözzük, a spagetit megfözzük a tetejére rárakjuk a húst, és amilyen sajtot akarunk olyant reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.