Szerintem nagyon jó a recept én is így készítem
· 2 üveg házi paradicsomlé
· 1/2 hagyma
· 1 kk só
· édesítő vagy cukor 2-3 kanál
· 2 szál zeller
· víz
· 4 ek. olaj
· 4 csapott ek. liszt
· 1 tk piros fűszerpaprika
Sült hús : 6 szelet karaj vagy bármilyen más hús
2-3 Evk Házi zsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 tk sült hús fűszer
A húst megmossuk ,besózzuk egy serpenyőbe fektetjük szépen elhelyezzük rákarikázzuk a fej hagymát a fokhagymát apróra vágva ,megszórjuk a fűszerrel és a házi zsírt és egy pici vízet alá téve megsütjük .20 perc alatt megsül szépen
A sűrített paradicsomlét felteszem pici vízzel főni. Sózom, és zellerrel ízesítem Teszek bele még egy fél fej vöröshagymát is. Főzöm 20 percig, hogy átvegye az ízeket. Közben elkészítem a rántást a lisztből és pirospaprikából meg az olajból. Aztán az ízesített paradicsompürét evőkanalanként a rántáshoz keverem, mindig csomómentesre kikeverve. Kóstolom. Ha kell még bele só vagy cukor pótolom. Cukrot a végén teszem bele hogy le ne égjen .Ne féljünk az édesítéstől, mert akkor lesz igazán finom, ha édeskés a mártás.
Kockára vágott főtt burgonyával és sült hússal nagyon szeretjük ezt az egyszerű mártást.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.