Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » paradicsomleves

felvitel dátuma: 2011-11-18 23:05:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1822
részletes recept
paradicsomleves
Hozzávalók 2 személyre:

fél liter saját befőzésű paradicsomlé / esetleg konzerv sűrített paradicsom....ebben az esetben több víz kell majd hozzá/
1-2 dl víz/konzervhez 1 liter
zellerlevél
1 kis fej hagyma
, cukor/ez elhagyható/
1 evőkanál olaj, vagy 1 teáskanál zsír
1 teáskanál liszt
bors, bazsalikom
betű tészta

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 3 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A zsiradékkal és a liszttel világos rántást készítünk, ezt egy kis víz hozzáadásával csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerlevelet, a hagymát, a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk a maradék vizet is, / ha sűrű lenne, vízzel még hígíthatjuk/ valamint a borsot és bazsalikomot. Felforraljuk és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a betű tésztát  és újabb 5-10 percig főzzük.
Ha elkészült, kivesszük belőle a zellert és a hagymát, majd tálaljuk.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 19

Valamikor menzakaja volt, óvodában a fiaink is ették hosiesen. Ma már az unokáimnak fozom pontosan így, nagyon ízlik nekik. Szerintem a betutészta újra divatba jott és ez jó.

0/10 anna51 2011 november 19

Most láttam csak, hogy nálatok mennyivel nagyobbak a betuk:)))) nálunk sokkal kisebbek, úgy kell keresgélni oket.

0/10 Anyika 2011 november 20

Anna!Mi is csak ezt a változatát kedveljük. Annyira azért nem nagyok a betűk. Igen csak kellett nekem is keresgélnem, míg rábukkantam a megfelelőre. Talán csak a fotón tűnik nagyobbnak, nem tudom. Persze lehet, hogy nálatok apróbbak.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*