Valamikor menzakaja volt, óvodában a fiaink is ették hosiesen. Ma már az unokáimnak fozom pontosan így, nagyon ízlik nekik. Szerintem a betutészta újra divatba jott és ez jó.
fél liter saját befőzésű paradicsomlé / esetleg konzerv sűrített paradicsom....ebben az esetben több víz kell majd hozzá/
1-2 dl víz/konzervhez 1 liter
zellerlevél
1 kis fej hagyma
só, cukor/ez elhagyható/
1 evőkanál olaj, vagy 1 teáskanál zsír
1 teáskanál liszt
bors, bazsalikom
betű tészta
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A zsiradékkal és a liszttel világos rántást készítünk, ezt egy kis víz hozzáadásával csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerlevelet, a hagymát, a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk a maradék vizet is, / ha sűrű lenne, vízzel még hígíthatjuk/ valamint a borsot és bazsalikomot. Felforraljuk és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a betű tésztát és újabb 5-10 percig főzzük.
Ha elkészült, kivesszük belőle a zellert és a hagymát, majd tálaljuk.
Valamikor menzakaja volt, óvodában a fiaink is ették hosiesen. Ma már az unokáimnak fozom pontosan így, nagyon ízlik nekik. Szerintem a betutészta újra divatba jott és ez jó.
Most láttam csak, hogy nálatok mennyivel nagyobbak a betuk:)))) nálunk sokkal kisebbek, úgy kell keresgélni oket.
Anna!Mi is csak ezt a változatát kedveljük. Annyira azért nem nagyok a betűk. Igen csak kellett nekem is keresgélnem, míg rábukkantam a megfelelőre. Talán csak a fotón tűnik nagyobbnak, nem tudom. Persze lehet, hogy nálatok apróbbak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.