Nagyon jól hangzik a paradicsom is biztosan jobban megőrzi az eredeti ízét mint amikor megfőzzük. Ki fogom próbálni.
5 kg paradicsom
6 evők.kristálycukor
3 evők.só
2 kávésk.szalicil
1 kávésk. borkénpor
A megmosott paradicsomot feldaraboljuk egy nagy edénybe vagy vödörbe.
Majd rászórjuk a cukrot,sót szalicilt és borként,24 óráig állni hagyjuk,közben többször megkevergetjük.
24 óra múlva lepaszírozzuk és üvegekbe töltjük.Légmentesen lezárjuk.Mindegy az üveg vagy műanyag,amint a képen is látszik kisebb petpalack is megteszi.
Tettem a kupakok alá zacskót,így biztos légmentes lesz és mehetnek az üvegek a végleges helyükre.
Nagyon jól hangzik a paradicsom is biztosan jobban megőrzi az eredeti ízét mint amikor megfőzzük. Ki fogom próbálni.
Kétszer írtad a sót a hozzávalóknál!
Köszi kijavítottam szalicil akart lenni :-)
Egyszerű a recept és nem időigényes
Ki próbáltam,gyors és nagyon finom!
Finom és gyorsan elkészül! Nem kell a tűzhelynél kavargatni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy neked/nektek is savas-e a paradicsom, amikor kibontjátok? Az íze jó, csak kicsit kijön az üvegből a felbontás után.
Kedves Jutka! Nekem nagyon finom,és nem jön ki a savassága sem.
Jól hangzik, de hol kapok szalicilt ???!! Mindenhol nátriumbenzolátot lehet csak venni helyette.
Kedves Mihály! gyógyszertárban. Igaz én tudok venni nálunk,ha kell ,esetleg elpostázom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.